فایل پایان نامه : پایان نامه ارشد مهندسی نساجی: بررسي خواص آنتي باكتريال كالاي پشمي رنگرزي شده با رنگزاهاي حنا و پوست گردو

شما می توانید مطالب مشابه این مطلب را با جستجو در همین سایت بخوانید                     

با عنوان : مطالعه خواص آنتی باکتریال کالای پشمی رنگرزی شده با رنگزاهای حنا و پوست گردو

در ادامه مطلب می توانید تکه هایی از ابتدای این پایان نامه را بخوانید

و در صورت نیاز به متن کامل آن می توانید از لینک پرداخت و دانلود آنی برای خرید این پایان نامه اقدام نمائید.

دانشگاه آزاد اسلامي

واحد تهران جنوب

دانشكده تحصيلات تكميلي

”M.Sc” پايان نامه براي دريا فت درجه كارشناسي ارشد

گروه مهندسي نساجي شيمي نساجي و علوم الياف

عنوان:

بررسي خواص آنتي باكتريال كالاي پشمي رنگرزي شده با رنگزاهاي حنا و پوست گردو

برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی گردد

تکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن می باشد هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود اما در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل می باشد)

چكيده:

بهره گیری از رنگزاهاي طبيعي براي الياف پشم از دير باز مرسوم بوده و امروزه به دليل تمايل مصرف كنندگان به بهره گیری از تركيبات طبيعي و در نظر داشتن مسائل زيست محيطي مورد توجه زيادي قرار گرفته می باشد. ويژگي اثر ضد ميكروبي براي برخي از رنگ هاي طبيعي نيز گزارش شده می باشد. در اين پروژه خواص ضد ميكروبي كالاي پشمي دندانه شده با دندانه هاي نيترات نقره، سولفات آهن، سولفات آلومينيوم، كلريد قلع و سولفات مس و همچنين رنگرزي شده با حناو پوست گردو بوسيله ميكروب هاي، اشرشياكولي گرم منفي (g-)، استافيلوكك اورئوس گرم مثبت (g+)، پسودوموناس گرم منفي (g-)، با بهره گیری از روش تست ضد ميكروبي AATCC100 مطالعه شده اند. همچنين غلظت هاي مختلف دندانه و اسيدهاي آلي (استيك، سيتريك و لاكتيك) و غلظت هاي مختلف رنگزا مورد بررسي قرار گرفته اند. نتايج بررسي اثر اسيدهاي مختلف نشانگر نتايج خوب ضد ميكروبي با استفاه از اسيد سيتريك بوده می باشد. به علاوه نتايج اثر دندانه هاي مختلف نشان دادند كه نيترات نقره از خواص ضدميكروبي عالي، سولفات مس از خواص ضد ميكروبي خوب و سولفات آلومينيوم از خواص ضد ميكروبي رضايت بخشي برخوردار هستند. در بررسي اثر رنگزاهاي حنا و پوست گردو روي كالاي پشمي نتيجه شده كه اين كالاها در مجاورت غلظت هاي كم ميكروبهاي موردآزمايش مقاوم هستند. به هر حال بهره گیری از نيترات نقره به عنوان دندانه مي تواند به تنهائي و يا همراه با رنگرزي اثر بسيار خوبي در حصول كالاي پشمي ضد ميكروب داشته باشد.

مقدمه:

در سال هاي اخير جهت جلوگيري از انتقال عوامل باكتريايي بهره گیری از مواد ضدميكروبي با اثر كوتاه مدت و درازمدت در ساخت و تكميل الياف اقدامات بسيار زيادي صورت گرفته می باشد. مواد ضدباكتريايي به واسطه ويژگي هاي آنها جهت ضدعفوني در مراكز درماني و اماكن عمومي و همچنين براي مصارف خانگي و صنعتي به كار مي طریقه. در اين تحقيق از اين مواد جهت ضدباكتري کردن الياف و تاثير آن روي كالاهاي پشمي مورد بررسي قرار گرفته می باشد.

باكتري ها و ميكرو بها براي چندين قرن باعث ايجاد بيماري شده اند، توليد تركيبات ضدميكروبي براي بهره گیری روزمره طي چند سال گذشته افزايش يافته می باشد و با توسعه پاك كننده، صابون هاي ضدميكروبي، خميردندان ها، اسباب بازي ها و البسه همگام بوده می باشد. خصوصيات ذاتي الياف محيط مناسبي براي رشد ميكروارگانيزم ها می باشد و وجود رطوبت و حرارت محيط را مناسب تر مي كند. عفونت ناشي از ميكروب ها باعث ايجاد بوي بد در كالاهاي نساجي، فساد و پوسيدگي آنها مي گردد. باتوجه به اينكه كالاهاي نساجي در تماس مستقيم با پوست بدن قرار دارند مناس بترين شرايط جهت رشد و فعاليت ميكروارگانيزم ها مخصوصاً باكتري ها و قارچ ها را فراهم مي آورند. در اثر رشد ميكروارگانيزم ها روي كالاهاي نساجي سه مشكل عمده به وجود مي آيد:

1- به خطر افتادن سلامت بشر.

2- تخریب کالا.

3- ايجاد بوي بد در اثر فعاليت باكتر يها در محي طهاي گرم و مرطوب مانند داخل كفش، چكمه، حوله ها و غيره.

مولكول هاي فراري مانند دي كربوكسيليك اسيد آلي و آلدئيدها، ناشي از عرق بدن توليد مي شوند كه عامل بوي بد مي باشند. با در نظر داشتن مشكلات ياد شده انجام تكميل ضدميكروبي لازم است.

كالاهاي نساجي قسمت قابل توجهي از محيط زندگي انسانها را پوشش مي دهند، لباس، رختخواب، فرش، حوله مثال هايي از اين كالاهاي نساجي هستند. يكي از معمولي ترين راه هاي مورد بهره گیری براي جلوگيري از رشد و فعاليت باكتري هاي مضر و ناخوشايند، ضدعفوني كردن از طريق شستشو در درجه حرارت بالا می باشد. مطالعات نشان داده می باشد كه معمولاً ميكروارگانيزم هاي مضر در پارچه هاي آلوده توسط شست وشوي مكرر و ضدعفوني كردن كالا به گونه كامل از بين نمي طریقه و بهترين راه مقابله با آنها ميتواند تكميل ضدميكروبي باشد.

فصل اول: کلیات

1-1- هدف پژوهش

باكتري ها و ميكروب ها براي چندين قرن باعث ايجاد بيماري شده اند. براي جلوگيري از به خطر افتادن سلامت بشر، تخريب كالا و ايجاد بوي بد وجهت ضدباكتري کردن كالاهاي پشمي از مواد فوق بهره گیری شده می باشد: 5نوع دندانه زاج سبز، زاج سفيد ، كات كبوت يا سولفات مس، سولفات آهن، كلريد قلع و دو نوع رنگزا (حنا ، پوست گردو) و همچنين 3 نوع اسيد مختلف (استيك ، سيتريك، لاكتيك).

2-1- پیشینه پژوهش

در زمينه تكميل ضد ميكروبي تحقيقاتي توسط (Bell (1997 و (Chabrek and  Martell (1951 و (Q.L.Fen (2000 و J.Wu G.Q.Chen (2000، صورت گرفته می باشد و مشخص شده که اسيد سيتريك، نيترات نقره و سولفات مس از خواص ضدميكروبي خوب برخوردار هستند. اما در زمينه تكميل ضد ميكروبي كالاي پشمي دندانه شده و رنگرزي شده با رنگزاهاي (حنا، پوست گردو) تحقيقاتي صورت نگرفته می باشد.

3-1- روش كار و تحقيق

در اين پروژه تكميل ضد ميكروبي كالاي پشمي توسط 5 نوع دندانه زاج سبز، زاج سفيد، كات كبوت يا سولفات مس، سولفات آهن، كلريد قلع و دو نوع رنگزاي حنا و پوست گردو و همچنين 3 نوع اسيد مختلف (استیک، سيتريك، لاكتيك) در برابر 3 نوع باكتري مختلف اشريشياكولي (g-)، اورئوس (g+) و پسودوموناس (g-) مورد بررسي قرار گرفته می باشد.

تعداد صفحه : 173

قیمت : شش هزار تومان

شما می توانید تکه های دیگری از این مطلب را در شماره بندی انتهای صفحه بخوانید              

 

***

—-

پشتیبانی سایت :        ———-        [email protected]